De Dag van de Ambachten wordt sinds 2006 georganiseerd door de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand en KMO's, en heeft tot doel de knowhow en het talent in de verf te zetten van de duizenden ambachtslieden die in België actief zijn.

Die dag vindt traditioneel plaats op de 3e zondag van november. De editie van 2024 vindt plaats op zondag 17 november 2024.

De Dag staat alleen open voor ambachtslieden die wettelijk erkend zijn. Die erkenning bevestigt het authentieke karakter van de activiteit van de ambachtsman/-vrouw, het manuele aspect van het werk en de ambachtelijke vaardigheden. Bijna 2.200 Belgische ambachtslieden hebben deze erkenning. Je kunt ze gemakkelijk herkennen aan het logo "Erkend ambacht”.

Meer informatie over de wettelijke erkenning van ambachtslieden

De Dag van de Ambachten is de gelegenheid voor het grote publiek om het werk van ambachtslieden op het terrein te ontdekken en een kijkje achter de schermen van hun werk te krijgen via een demonstratie, een evenement, een rondleiding, enz.

De deelnemende ambachtslieden worden vermeld op een speciale website. Afspraak in september om de ambachtslieden te ontdekken die deelnemen aan de editie 2024.

Image
tas met het logo van de erkenning

Meer te weten komen?

Wil je deelnemen aan de Dag van de Ambachten?